הלוואה מקרן



שוק ההלוואות לעסקים נמצא בשליטה עיקרית של המערכת הבנקאית בישראל, אך קיים פיתרון נוסף של הלוואות לעסקים, פיתרון עדיף מבחינת התנאים שמקבלים בבנקים.

הפיתרון העדיף הזה הוא הלוואה מקרנות מימון שונות שפעילות בישראל, ישנן קרנות ממשלתיות, קרנות של נדבנים וקרנות עסקיות, המטרה של כל הקרנות הללו היא פיתוח וקידום עסקים בישראל תוך דגש על עסקים קטנים ובינוניים.

זוג בפגישה עם יועץ מקרן מימון

הלוואה מקרנות מול הלוואה בנקאית

כאמור, הלוואה מקרנות היא לרוב בתנאים עדיפים על פני הלוואה מהבנקים השונים, מבחינת אחוזי הריבית על ההלוואות, תנאי ההחזר, תקופת ההחזר והפריסה ולעיתים גם הסכומים האפשריים. בנקים דורשים ברוב המקרים העמדת בטחונות מסוימים שאין לכל עסק, בעיקר בתחילת דרכו, אחוזי הריבית יכולים להיות מאוד גבוהים ובייחוד עבור עסקים קטנים ומתחילים בגלל שיקולי הסיכון של הבנק. וישנם מקרים בהם הבנקים פשוט מסרבים להעניק אשראי ללקוח משיקולים כאלו ואחרים.

סוגי הקרנות שקיימות עבור עסקים

ישנם שלושה סוגי קרנות מימון שמעניקות הלוואה מקרנות לעסקים תנאים נוחים ואטרקטיביים.

קרן מימון ממשלתית: אלו קרנות שההלוואות שהן נותנות הן חלק מתקציב המדינה והמשרד הספציפי שהקרן שייכת אליו. הלוואה מקרנות ממשלתיות היא בתנאים העדיפים ביותר לרוב בגלל הרצון של המדינה לקדם עסקים והיותה גוף שבעיקרון אינו שואף להרוויח הרבה על גב העסקים. הלוואה מקרנות מימון ממשלתיות תהיה במרבית המקרים מהקרן לסיוע לעסקים קטנים של המדינה או מהקרן לעולה העצמאי שמעניקה הלוואות לעולים חדשים. כמו כן ניתן לקבל הלוואות קטנות יותר מטעם מרכזי מט"י (מרכז טיפוח יזמות) שפזורים בכל הארץ ופועלים מטעם משרד התמ"ת.

הלוואה מקרנות פילנתרופיות: תחומים רבים בישראל זוכים לתרומות ופעילות מסיבית של בעלי הון פילנתרופים, לעיתים גם בפעילויות שהמדינה צריכה לדאוג להן, קרנות מימון פילנתרופיות שמעניקות הלוואות נוחות במימון תרומות מגוונות הן הנפוצות ביותר. ניתן למנות את קרן קורת, קרן אור וקרן שמש כקרנות העיקריות.

הלוואה מקרנות של חברות עסקיות: ישנן קרנות מימון מוסדיות ופרטיות שהן יוזמות משותפות של כמה חברות עסקיות במשק. אלו קרנות שמביאות עימן אג'נדה עסקית מלבד תרומה לעסקים קטנים ובינוניים. תנאי הלוואה מקרנות אלו נוחים לרוב לעומת הבנקים אך פחות טובים מאשר מקרנות ממשלתיות או פילנתרופיות. חברות עסקיות גדולות מעניקות הלוואות לעסקים ספציפיים באמצעות גופי הלוואות מסודרים ונפרדים מפעילות הליבה שלהן.

כיצד מקבלים הלוואה מקרנות

על מנת לקבל אישור של הלוואה מקרנות יש להציג תכנית עסקית מפורטת, מאוד מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי והכוונה של גורמים כלכליים כמו רואי חשבון, עורכי דין וכדומה על מנת לוודא שיש בידי העסק או היזם את כל הפרטים הרלבנטיים שיציגו את העסק על הצד הטוב ביותר ויקדמו את אישור ההלוואה. הקרנות לרוב מעניקות הלוואות לעסקים קטנים ובינוניים בתחילת דרכם או כאלו ששואפים לצמוח. התהליך כרוך בהגשת בקשות, הצגת תכניות והמתנה לאישור ההלוואה או דחייתה.

סכומים אפשריים של הלוואה מקרנות

הסכומים משתנים בהתאם לסוג הקרן וסוג ההלוואה וכמובן בהתאם לקריטריונים בהם עומד העסק או היזם.

  • הלוואות עד 50,000 ש"ח ניתן לקבל ממרכזי מט"י ממשלתיים וגם מקרנות פילנתרופיות דוגמת קרן קורת – לרוב ללא ריבית.
  • הלוואה מקרנות עד 100,000 ש"ח: מקרנות פילנתרופיות וכן מהקרן לעולים חדשים. 3-6 שנות החזר ותנאי ריבית נוחים מאוד.
  • עד 200,000: לתקופות של 4-6 שנים ובעיקר מקרנות פילנתרופיות או קרן של הסוכנות.
  •  הלוואות עד כ-500,000 ש"ח: בעיקר מהקרן לעסקים קטנים של המדינה או מהקרנות הפילנתרופיות הגדולות.

קרנות הביטוח הלאומי

קרנות הביטוח הלאומי מיועדות לסיוע לארגוני החברה האזרחית ומוסדות ללא כוונת רווח העוסקים בשיפור איכות החיים של נזקקים ובעלי מוגבלויות בחברה הישראלית. בין היתר ניתן למנות את הקרן לסיוע לנוער במצוקה, קרן מנוף לבטיחות בעבודה, הקרן לקידום תכניות סיעוד ועוד.

חברות הלוואות מומלצות

  • קרדיט פוינט

    הלוואות אטרקטיביות לבעלי נכסים